Certificat energètic

100  IVA inclòs

Vols anunciar, vendre o llogar un immoble? Obtingues el certificat energètic obligatori d’una forma ràpida i senzilla.

Què és el certificat energètic i per a què serveix?

El certificat energètic informa sobre el consum energètic i les emissions de CO2 d’un immoble. Segons la legislació vigent és obligatori disposar-ne per poder anunciar el lloguer o la venda d’un immoble a portals immobiliaris, etc. i és imprescindible per a poder vendre o llogar una propietat. El certificat s’haurà de lliurar a l’inquilí/ina o al comprador/a d’una oficina, un local, o un habitatge de més de 50 m2 útils. La responsabilitat d’obtenir aquest certificat és del propietari/ària de l’immoble. La Llei 8/2013 de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes recull sancions de 300 a 6.000 euros per als que incompleixin la Llei.

Quina és la vigència del certificat energètic?

El certificat energètic tindrà una validesa de deu anys, excepte aquells certificats en què la qualificació energètica per emissions o per energia primària no renovable sigui una G (la menys eficient), llavors la validesa màxima serà de cinc anys.

Qui emet el certificat energètic?

En el cas de Catalunya, el certificat l’ha d’emetre l’Institut Català d’Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya. Prèviament un tècnic competent (arquitecte o enginyer) ha de visitar l’immoble, redactar un informe, presentar-lo a l’ICAEN i abonar les taxes corresponents.

Quin és el termini per obtenir el certificat?

Per edificis existents, el termini mitjà de resposta per obtenir del certificat de l’lCAEN de la Generalitat de Catalunya és d’una setmana des del pagament de la taxa, sempre que no hi hagi cap incidència.

Quin és el procés de compra?

Un cop fet el pagament, contactarem amb tu en un termini màxim de 24 hores per concertar la visita d’un tècnic competent al teu immoble (arquitecte o enginyer). Un cop feta la visita, les dades recollides es presentaran immediatament a l’ICAEN, qui emetrà el certificat energètic en un termini mitjà d’una setmana.

El document se us lliurarà en format digital a través de correu electrònic.
El PVP inclou IVA, taxes de la Generalitat de Catalunya* i la visita del tècnic.
Servei disponible només a Catalunya.

* Taxes incloses per a pisos i cases unifamiliars (sense límit de m2) i locals de fins a 300 m2. Consulta’ns el preu per a locals amb una superfície superior a 300 m2.